Meidän tarina

SixQ me haluttiin!

Treenimaailma SixQ:n takana on kaksi kainuulaista pitkän linjan yrittäjää, Marjut Seppänen ja Harri Suutari. Marjutilla on liki puolen elämän kokemus liikunta-alasta, Harri on perustanut ensimmäisen yrityksensä vuonna 1982 ja jatkanut yritysmaailman johtotehtävissä siitä lähtien. SixQ:n kolmantena perustajajäsenenä on Jaana Suutari, joka tuo mukaan uutta tarmoa treenimaailmaamme.

Tavoitteenamme on tarjota asiakkaille korkealaatuisia ja helposti lähestyttäviä treenimahdollisuuksia sekä onnistumisen iloa. Haluamme auttaa asiakkaita saavuttamaan tavoitteensa, oli se sitten liikkumisen ilon löytäminen tai oman suorituskyvyn ja kunnon kehittäminen sekä tarjota motivoivan treeniympäristön ja -yhteisön.

SixQ toimii täysin uudistetuissa tiloissa Kajaanin keskustassa. Tilat on suunniteltu ammattilaisten kanssa palvelemaan kaiken tasoisia treenaajia – elämyksellisyyttä unohtamatta.

Ryhmäliikunta vetovoimana

"Esitin Marjutille uuden erityisesti ryhmäliikuntaan keskittyvän yhtiön perustamista. Uskon että juuri ryhmäliikunta tarjoaa sekä yrittäjälle että asiakkaille parhaan vastineen sijoitukselle. Siinä suuri joukko asiakkaita kokee ohjattua liikuntaa taloudellisesti optimaalisella tavalla. Ohjaus perustuu parhaiden ammattilaisten luomiin tehokkaisiin treeneihin. Asiakkaan toimintakyky ja kunto kehittyy näin optimaalisella tavalla. Ja kun asiakkaita on paljon kerralla, syntyy myös yrittäjälle mahdollisuus menestyä."

Menestyvään ryhmäliikuntakonseptiin kuuluu, että saleja on useita ja parhaimpaan treeniaikaan kyetään palvelemaan suuri joukko asiakkaita. Salin tulos tehdään prime time aikaan. Suuresta joukosta liikuntapalveluja ja -saleja syntyy synerginen kokonaisuus, jossa asiakas voi itse räätälöidä itselleen mieleiset harjoitteet.

SixQ tuo uutena harjoitteena Kajaaniin Training For Warriors (TFW) harjoitteet. Kyseessä on yhdysvaltalaisen huippuvalmentajan Martin Rooneyn konsepti, jossa asiakas voi suorittaa neljän viikon jaksoissa päämäärätietoisen harjoitekokonaisuuden. Tämä eroaa meidän muista palveluista juuri siinä, että sillä on pitkä ja määrätietoinen ohjelma. Ohjelma vaihtuu neljän viikon välein ja tarjoaa näin aina uuden haasteen. "Tämä konsepti on hurmannut meidät ja uskon, että asiakkaamme innostuvat tästä samalla tavalla."

"Ryhmäliikuntapalveluiden perusvihollinen on urautuminen. Meillä on intohimoinen tavoite kehittää sisältöä siten, että asiakkaat saavat aina uudistuvan kokemuksen. Kukaan ei käy elokuvissa katsomassa samaa leffaa peräjälkeen useita kertoja. Sisällön on vaihduttava ja kehityttävä. Me aloitamme tuoreessa ympäristössä ja osin tuoreella sisällöllä. Tämän kehityksen tulee jatkua."

-Harri Suutari

Treenimaailma SixQ jatkaa IsoHoon tarinaa

Liikuntamaailma SixQ:n tiloissa toimi vuosina 2012–2021 liikuntakeskus IsoHoo, jonka yrittäjänä Marjut toimi. Vuonna 2020 alkanut koronaviruskurimus iski kaikkiin liikunta-alan yrityksiin kovaa. Lopullinen naula arkkuun lyötiin lokakuussa 2021 ja liikuntakeskus sulki ovensa.

"Konkurssin jälkeen ihmeteltiin hetki uutta elämäntilannetta. En kuitenkaan halunnut jäädä tuleen makaamaan. Kauaa ei siis tarvinnut miettiä, kun Harri ehdotti uuden treenikokonaisuuden luomista kainuulaisille. Yrittäjyys ei yrittäjästä ihan helpolla lähde", sanoo Marjut. Pyörät lähtivät pyörimään ja tammikuussa 2022 Treenimaailma SixQ sai alkunsa.

"Liikunta on aina ollut lähellä sydäntä ja koen, että liikkuminen on sijoitus itseensä ja tulevaisuuteensa. Uskon vahvasti, että jokaisen on mahdollista löytää liikkumisen ilo ja saada liikunnasta onnistumisen kokemuksia. SixQ on alusta asti suunniteltu palvelemaan eri tasoisia liikkujia. Haluan, että jokainen kokee olonsa tervetulleeksi, iästä, treenitaustasta tai kunnosta huolimatta."

Myös liikkumisen sosiaalinen ulottuvuus motivoi. "Vuosien varrella asiakkaista ja henkilökunnasta on muodostunut yhteisö, jonka pariin palaamista on odottanut kovasti. Vaikka yrittäjyys ottaa toisinaan koville, saa tästä kaikesta kyllä vähintään tuplana myös itselle irti".

Miksi tätä kaikkea siis tehdään?

"No siks ku mä haluan!"